Mennesker

Et vigtigt ansvarsområde er og har altid været at skabe et trygt arbejdsmiljø for vores ansatte – både de ansatte på kontoret og vores produktionsmedarbejdere. 

Vi ville ikke kunne være, hvor vi er i dag, hvis det ikke var for vores dygtige medarbejdere på tværs af landegrænserne. Vi arbejder målrettet efter at blive mere ansvarlige og blive ved med at blive klogere og dygtigere på begrebet bæredygtighed og menneskerettigheder. 

  • Tæt samarbejde

Adax har arbejdet i Indien i mere end 24 år. Gennem denne tid har vi udviklet et meget tæt forhold til vores leverandører, som vi besøger jævnligt. Det er meget værdifuldt for os som brand at have så tæt en leverandørrelation, og det hjælper os med at sikre, at vores produkter lever op til vores høje standard. Herunder at vores værdisæt bliver overført til vores medarbejdere i udlandet. 

Vores egne leverandører tilbyder arbejdsforsikring til medarbejderne og deres familier, gratis lægehjælp, transport til fabrikken og kantine der tilbyder frokost hver dag.  

Vi støtter og respekterer vores medarbejders forskellige religioner, og vi støtter op om deres ret til at udøve deres religion når som helst. 

  • Certificeringer for vores udenlandske arbejdsmiljø

Vi har stort fokus på at opfylde vores etiske, sociale og miljømæssige ansvar. Vores produktion i Indien er certificeret med SGS, SA800 og SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit), som er en anerkendt international og kontrollerbar certificeringsstandard baseret på social ansvarlighed.  

Disse audits mission er at sikre, at medarbejderne hos vores producenter har et sundt og sikkert sted at arbejde, god hygiejne, gode toiletforhold, rent drikkevand, ingen børnearbejde, midlerne til at kunne forsørge sig selv og deres familier og være fri for bestikkelse og korruption.

Derudover støtter vores leverandører også selv mennesker i nød og velgørenhedsorganisationer gennem en familiefond.

Vores producent i Kina, hvor vores nylonprodukter bliver lavet, er certificeret med BSCI (Business Social Compliance Initiative) Audit. BSCI er et system, der hjælper med at forbedre arbejdsforholdene i en virksomhed. Her er bl.a. fokus på arbejdsstandarder, overholdelse af loven, miljø- og sikkerhedsproblemer samt forbud mod diskrimination, børnearbejde og tvangsarbejde.

  • Sociale initiativer

I 2021 hørte vi om NGO’en Gadens Børn, og vi ønskede omgående at være en del af deres fantastiske arbejde for gadebørn i Kolkata i Indien. I december 2021 lavede vi et samarbejde og designede en kollektion, hvor vi donerede 10% af prisen for hver solgt taske. Vi er glade for at have samarbejdet med Gadens Børn og været med til at hjælpe i et område i Indien, vi føler en tilknytning til grundet vores producenter.